Min passion för hundar

Som jag har berättat om så älskar jag hundar, och stora delar av den här bloggen kommer därför också att handla om hundar – dels min egen hund men också annat som rör hundar generellt, så som tips och fakta av olika slag. Min hund Theodor är en gul labrador som jag älskar mest av allt (nästan). Vi har hållit ihop i ca tre år, och många fler år kommer det såklart att bli framöver. Här får ni läsa mer om Theodor och min stora kärlek till hundar överlag.

Varför jag älskar hundar

Hur kommer det sig egentligen att jag älskar hundar så mycket? Det finns nog inget enkelt eller konkret svar på det, men jag ska ge det ett försök. Jag har tyckt om hundar så länge jag kan minnas. Som barn var många andra i min klass galna i djur, och speciellt hästar. De flesta (åtminstone tjejerna) red och ville leka häst på rasterna. Jag var dock alltid mer förtjust i hundar. Jag skrev korta böcker om hundar och ritade hundar så fort jag fick chansen. När jag var nio år köpte familjen en hund – en svart labrador. Det här blev i stort sett min bästa vän, och så ofta jag bara kunde lekte jag och gick promenader med henne. Tyvärr är hon inte vid liv längre, men alla liv har ju sin gång. När jag flyttade hemifrån som 21-åring visste jag att jag förr eller senare skulle skaffa en egen hund, och för tre år sedan slog jag alltså till.

Theodor – min egen hund

Theodor fick namnet bli på den lilla labradorvalpen som jag köpte då. Jag har alltid tyckt om labradorer för att de är aktiva och ofta glada. De passar bra som sällskapshundar och tycker ofta om både vuxna och barn (perfekt när jag i framtiden skaffar mina egna barn). Theodor är väldigt kelig, men jag tycker också om att han ibland vill ha sin lilla egen-tid, precis som jag. Vi har mer eller mindre vuxit ihop de här tre åren, och vi kan varandra utan och innan. Som tur är var min nuvarande sambo lika glad i hundar – jag vetetusan hur det hade fungerat annars mellan oss faktiskt. Haha! Jag gillar både katter och hästar också, men hundar är utan tvekan det bästa sällskapsdjuret som finns!

 

Published by