Tips på aktiviteter för både dig och din hund

Dags att kliva upp ur soffan och ta ut hunden på lite roliga aktiviteter! Att ha en hund kan vara tidskrävande ibland med alla saker man kan lära den, men det behöver inte vara tråkigt för det. Det finns en rad olika aktiviteter där ute som både du och din hund göra för att ha ha en trevlig dag tillsammans. Oavsett om du vill träna din hund till att bli mästare på en viss aktivitet, eller om du bara önskar att din hund klarade av att göra vissa söta och roliga saker, så finns det många där du också kan ha det roligt och underhållande.

Hunden bestämmer vägen

När du ska ut och ta din vanliga promenad med hunden, låt hunden bestämma vägen! Släpp lite i kopplet så att det inte stramar åt och dra inte i hunden så den får gå själv. Skulle du vilja ta kommandot lite så kan du försöka få hundens uppmärksamhet på andra sätt än att använda kopplet.

Låt din hund hjälpa till hemma

Att tvätta och sopa golv kanske inte är det roligaste att göra, men det är något som behöver göras. Men varför inte göra det hela lite mer intressant genom att låta hunden hjälpa till? Du kan öva genom att få hunden att hämta vissa föremål, eller hjälpa dig ta ut tvätten från tvättmaskinen eller bära ut soppåsen. Efter lite övning kommer din hund lära sig att göra sakerna mer självmant och du slipper allt tungt arbete själv!

Lär dig tango med hunden!

Att lära en hund att snurra är inte så svårt med en godis. Låt hunden först stå framför dig med nosen vänd mot dig, och håll godiset precis över nosen och rotera den långsamt runt huvudet. Ge gärna godis halvvägs i början så hunden förstår att den får godis om den följer med runt.

High five!

Hade det inte varit roligt om din hund kunde highfiva med dig? Det går! Sätt dig först framför din hund med en godis i handen, och lyft upp din hand mot din hund och säg high five. Vänta ut minsta lilla vikning som hunden gör med sin tass. Så fort hunden vinkar, även om hunden bara lyfter tassen någon millimeter från marken, så belönar du din hund med godiset! Sedan väntar du ut bättre vikningar innan du ger godis och tillslut, med lite övning, räcker det med att du håller fram din hand och väntar tills hunden tar med sin tass på din hand.  En rolig aktivitet att visa att din hund kan om du vill imponera på nästa släktkalas!

 

Published by